Skyr é um tipo de laticínio típico islandês que é quase um iogurte mas um pouco mais consistente. Descoberto por acidente por fazendeiros há muitos e muitos anos atrás na tentativa de usar leite desnatado para preservar a carne durante um longo inverno, o skyr é hoje muito popular em todos os países escandinavos. Assim como o iogurte, é encontrado natural e também de vários sabores. Pode ser o substituto de uma refeição inteira ou parte da elaboração de diversos pratos.
Experimentamos skyr caseiro com frutas no café da manhã do Kex Hostel e o industrializado em uma tarde de passeio por Reykjavík.
Já riscamos mais um item da lista de "1001 comidas para se comer antes de morrer" e adoramos!
Skyr is a typical Icelandic dairy product that is almost an yogurt but a little bit more consistent. Discovered by accident by farmers many many years ago in an attempt to use skimmed milk to preserve the meat in a long winter, skyr is now very popular in all scandinavian countries. Like the yogurt it can be find natural or in several other flavors. It can be a substitute for a whole meal and also as part of the preparation of various dishes.
We ate homemade skyr with fruits for breakfast in Kex Hostel and industrialized during an afternoon walk through Reykjavik.
We scratched another item from the list of "1001 foods to eat before you die" and we loved it!
We ate homemade skyr with fruits for breakfast in Kex Hostel and industrialized during an afternoon walk through Reykjavik.
We scratched another item from the list of "1001 foods to eat before you die" and we loved it!
Nenhum comentário:
Postar um comentário